Statutul deputaţilor şi al senatorilor

DMA_5019_Expunere de motive

Conform art.16 din Constitutia Romaniei „(1) Cetăţenii sunt egali in.faţa legi-i şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări” si „(2) Nimeni nu e’ste-mai presus de lege.”
Practica parlamentara din ultimii 20 de ani a contrazis frecvent aceste prevederi constitutionale, numerosi parlamentari incalcand deliberat procedura de vot fara a suporta nicio consecinta.
Cazurile de parlamentari care au votat si in locul unor colegi absenti au devenit rutina. Desi exista imagini filmate, desi, in anumite cazuri, parlamentarii implicati recunosc ca au votat fraudulos si in numele altor colegi, nu exista nicio sanctiune pentru aceste fapte a caror incorectitudine si imoralitate este evidenta. De aceeasi impunitate se bucura si acei parlamentari care, prin numararea deliberat incorecta a voturilor exprimate in sedintele de plen, viciaza rezultatul procedurii de vot.
Prin prezenta initiativa legislativa ne propunem sa remediem aceasta situatie si sa modificam si sa completam Legea nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor in sensul instituirii unei sanctiuni explicite pentru parlamentarii care voteaza in numele altui coleg sau viciaza, cu intentie, prin numarare incorecta, rezultatul votului.
In acest mod ne vom asigura ca rezultatul voturilor exprimate in plenul Camerelor Parlamentului va reflecta intotdeauna, cu acuratete, vointa si ponderea parlamentarilor prezenti in sala, respectand rolul si statutul Legislativului in cadrul sistemului institutional romanesc.
In consecinta, propunem Parlamentului, spre dezbatere si adoptare, Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor.

FISIERE:
1. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor

Copyright © 2013 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress