“Sprijiniti Proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala!”

Senatorul Dan Voiculescu ii solicita premierului Mihai Razvan Ungureanu sa sustina initiativa legislativa privind dublarea pedepselor pentru infractiunile de evaziune fiscala, depusa, la 1 februarie 2012, de mai multi senatori PC si PNL.

Dan Voiculescu catre premierul Ungureanu:

“Sprijiniti Proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala!”

“Domnule Prim Ministru,

In luna mai 2010, in contextul in care demonstram ca exista alternativa la reducerile de pensii si salarii, atentionam ca economia subterana a ajuns la 40 de miliarde de euro si propuneam masuri concrete pentru combaterea acesteia.

In ultimii doi ani, am revenit constant la aceste teme, solicitand guvernului si institutiilor din subordine sa asume urgent si hotarat obiectivul combaterii evaziunii fiscale, fenomen care ne condamna la indatorare externa, saracie, nedreptate sociala si neincredere in mecanismele economiei de piata.

Din pacate, premierul Boc nu a vrut, nu a stiut sau, mai probabil, nu a fost lasat sa raspunda acestor solicitari.

Aflandu-va la inceput de mandat, va solicit si dumneavoastra, domnule prim ministru, sa evitati logica rigida a rivalitatilor politice si sa aplicati cele mai eficiente masuri pentru eradicarea economiei subterane, acceptand inclusiv solutiile propuse de reprezentanti ai Opozitiei, care pot contribui efectiv la diminuarea practicilor evazioniste.

La 1 februarie 2012, am depus la Parlament, impreuna cu mai multi colegi senatori, o initiativa legislativa privind dublarea tuturor pedepselor pentru infractiunile de evaziune fiscala. Proiectul este apolitic. Analizati-l pe baza continutului, nu in functie de numele si partidul initiatorilor, si sprijiniti-l! Altfel, obiectivul pe care l-ati anuntat in data de 17 februarie 2012, recuperarea in 60 de zile a 1.5% din PIB prin actiuni de combatere a evaziunii fiscale, nu va putea fi concretizat.

Un regim sanctionator sever, aplicat cu fermitate si sus?inut de masuri complementare de încurajare a disciplinei fiscale, poate atrage în zona fiscalizat? pân? la 10 miliarde de euro în primele 12 luni de la intrarea în vigoare a legii. Asadar, consider ca este absolut necesar, domnule prim ministru, ca Guvernul sa sustina initiativa legislativa privind dublarea sanctiunilor pentru infractiunile de evaziune fiscala.”

Copyright © 2012 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress