Actionam in judecata Guvernul

Senatorul Dan Voiculescu solicita Guvernului, prin intermediul unei declaratii politice depuse la Senat, sa trimita proiectul bugetului de stat la Parlament in termenul prevazut de Legea finantelor publice. Redam integral textul acestei declaratii :

Dan Voiculescu :

Daca proiectul bugetului de stat nu ajunge la Parlament pana la 15 octombrie 2011, vom da in judecata Guvernul pentru iresponsabilitate fiscal-bugetara.”

“Conform Legii 500/2002 privind finantele publice, Guvernul are obligatia de a depune la Parlament proiectul bugetului pentru anul 2012 pana la 15 octombrie 2011. Bugetul pe anul 2012 va fi un moment critic pentru actualul Guvern

Potrivit estimarilor Comisiei Europene, in anul 2012, deficitul bugetar al Romaniei se va situa la circa 3,6% din PIB, chiar si in ipoteza extrem de optimista a unei cresteri economice de 4%. In schimb, daca aceasta crestere economica nu va atinge 2%, asa cum se prognozeaza, deficitul bugetar ar putea depasi 5%, pe fondul unui nou val de recesiune.

In conditiile in care au asumat, in negocierele cu FMI, o tinta de deficit bugetar de 3% in 2012, domnii Basescu si Boc vor incerca sa reduca cheltuielile cu peste 2 miliarde de euro ( cca. 1.5-2% din PIB).

De fiecare data cand a fost necesara reducerea deficitului bugetar, regimul Basescu a actionat in doua directii: 1. a redus direct salariile si pensiile; 2. a crescut taxele si impozite. Suplimentar, s-a folosit si de inflatie, care a diminuat semnificativ valoarea reala a veniturilor populatiei. Foarte probabil, si de aceasta data va actiona similar

Insa, pentru a-si  camufla intentiile, Guvernul va fi tentat sa amane cat mai mult dezbaterile parlamentare asupra proiectul de buget si sa incerce, inca o data, sa il treaca fulger, in ultimele zile ale sesiunii parlamentare, fara analize temeinice, oferind parlamentarilor “beneficii in colegii” pentru a evita discutarea tuturor amendamentelor.

In aceste conditii, pentru a preveni o noua dezbatere superficiala asupra proiectului bugetului de stat, cu efecte destabilizatoare pentru economia nationala, solicit Guvernului sa-si respecte obligatia legala de a trimite proiectul de buget catre Parlament pana la 15 octombrie 2011.

Daca nu va respecta acest termen, am decis, impreuna cu Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului(FACIAS), sa actionam in judecata Guvernul pentru iresponsabilitate fiscal-bugetara.”

11.10.2011                                                                                                    Biroul de presa

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress