Senatul a votat Legea Voiculescu privind ingrijitorii persoanelor varstnice

Senatul Romaniei a adoptat miercuri, 23 septembrie a.c., propunerea legislativa prin care consiliile locale sunt obligate sa angajeze ingrijitori pentru persoanele varstnice. Dupa ce legea va fi votata si de Camera Deputatilor, batranii din Romania vor putea beneficia de asistenta gratuita la domiciliu.

Senatorul Dan Voiculescu, promotor si initiator al acestei legi, a declarat: „Ma bucur ca foarte multi colegi senatori au inteles necesitatea acestei propuneri. Le multumesc pentru responsabilitatea dovedita la vot. Am incredere ca si deputatii vor proceda similar. Trebuie sa invatam sa ne respectam batranii, sa le oferim un trai decent pe care, dupa zeci de ani de munca, il merita cu prisosinta. Avem enorma nevoie de rezultate concrete”.

„Din pacate, la doar zece minute de la acest vot, o alta propunere pe care am initiat-o, cresterea punctului de pensie pentru persoanele cu gradul I de invaliditate, a fost respinsa pentru ca senatorii PDL au ales sa se abtina de la vot in bloc”, a mai spus Dan Voiculescu.

„Aceasta atitudine a fost complet nejustificata. Beneficiarii acestei legi, 20-30000 de oameni la nivelul intregii tari, nu pot desfasura niciun fel de activitate pentru a-si suplimenta veniturile din cauza dizabilitatilor extrem de grave. Prin propunerea noastra le maream pensia cu 10-12 procente. Efortul bugetar era absolut nesemnificativ. Din pacate, senatorii PDL au ales sa voteze in functie de numele initiatorilor, nu conform textului propunerii. Sigur, PDL-ul isi poate repara eroarea la votul din Camera Deputatilor. Ar fi normal sa o faca”, a precizat Dan Voiculescu.

Copyright © 2009 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress