Plangere penala impotriva premierului Emil Boc

“Astazi a inceput procesul penal impotriva Guvernului pentru nerespectarea termenului de depunere la Parlament a Proiectului de buget pe anul 2012”

Senatorul Dan Voiculescu a anuntat ca astazi a fost declansat procesul impotriva Guvernului, buy ca urmare a nerespectarii termenului legal pentru depunerea proiectului de buget la Parlament.

In acest context, viagra order Dan Voiculescu a declarat:

“Legea finantelor publice, cure 500/2002, obliga Guvernul sa depuna la Parlament proiectul bugetului de stat pana la 15 octombrie. Guvernul nu a respectat acest termen legal, impiedicand demararea dezbaterilor la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate.

In consecinta, asa cum am avertizat inca de saptamana trecuta, astazi s-a derulat prima etapa din cadrul procesului penal impotriva Guvernului : la Parchetul General, a fost inregistrata, cu numarul 17676/17.10.2011, o plangere penala impotriva premierului Emil Boc si a ministrului finantelor publice, Gheorghe Ialomiteanu, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 10 ani, in ipoteza in care se dovedeste ca fapta a avut consecinte deosebit de grave.

Sper ca justitia va rezolva rapid acest caz pentru ca faptele sunt foarte clare: exista un termen legal pentru depunerea Proiectului de buget la Parlament, acest termen nu a fost respectat, iar membrii Guvernului responsabili pentru aceasta fapta trebuie sa raspunda in fata legii.

Anual, prin proiectul de buget se aloca fondurile pentru pensii si salarii, se decid investitiile, se repartizeaza cheltuielile pentru sanatate si invatamant. Dezbaterile asupra bugetului nu trebuie amanate. Daca acceptam ca proiectul de buget sa fie adoptat in graba, sub presiunea Guvernului, rezultatele vor fi, ca de fiecare data, catastrofale.

Trebuie sa invatam sa ne aparam drepturile si sa determinam Guvernul sa-si respecte obligatiile legale.”

6 Comments

 1. D-NULE SENATOR SUBSEMNATUL COVALENCU IULIAN DOMICILIAT IN PLOIESTI,INTR-UN CAMIN SOCIAL DIN STR;RAFINORILOR 13;APTR 76 DORESC SA FAC O PLINGERE IMPOTRIVA PRIMARIEI PLOIESTI CARE A DAT VOIE CU BUNASTIINTA CELOR DE LA A.S.S.C PLOIESTI CA SA SE FACA MODIFICARI IN BLOC ,IN CAMERE FARA AUTORIZATIA PRIMARIEI CU TOATE CA ESTE CAMIN SOCIAL ,SI FACUT MODIFICARI IN CAMERA,IMPARTINTINDU-SI CAMERA,FACIND WC IN CAMERA,CU TOATE CA VEM WC URI COMUNE IAR BLOCUL MAI ARE PUTIN SI PICA PE NOI FIIND CONSIDERAT GHETOU

 2. Situatia in Egipt este foarta importanta, a inceput cu o invitatie

 3. Eugen says:

  Ati procedat f.bine!!…pt ca fiecare sa procedeze cinstit si corect legal-inclusiv Guvernul.Va felicit pt actiunea Dvs.!

 4. elena says:

  Doriti sa stiti cum functioneaza mafia din spitale? De ce nu ajung banii pentru medicamente? Va spun eu!Sa luam spre exemplu Spitalul Coltea, un spital situat in centrul Capitalei, recent consolidat si modernizat pe cheltuiala statului roman, in care actuala echipa de management face jaf. De ce? Pentru ca isi permite! D-na Lupu Anca-manager este sustinuta de Oprescu(prieteni vechi) si D-na Parvulescu Mihaela-director medical este sora d-lui Streinu Cercel care a fost presedintele comisiei de concurs(proba orala) pentru ocuparea functiei de manager. Asadar si-au impartit functiile de conducere si odata cu instalarea lor la conducerea spitalului a inceput nenorocirea. Mai intai au pus pe fuga pe cei care au ramas din vechea conducere, apoi au decis sa isi sporeasca averea prin achizitii preferentiale, inchirieri de spatii etc. Secretara spitalului este cea care face angajari si promovari pe bani; au dat afara pe vechiul administrator si l-au angajat pe cel caruia i-au inchiriat spatiul pentru bufet, intr-un cuvant si-au facut o gasca puternica in jurul conducerii care, drept multumire, plateste acestora o norma si jumatate, fara ca acestia sa presteze munca corespunzatoare. Asta nu ar fi mare lucru daca nu ar fi si achizitiile de mediamente scumpe,investitii diverse la preturi exagerate, achizitii continue de reactivi cu toate ca exista stocurile mari, din cauza faptului ca d-na Parvulescu este medic de laborator si…evident are relatie directa cu furnizorii acestora care platesc comisioane importante.
  Cine sa controleze ce se imtampla cu adevarat in spital, daca toate echipele de control sunt avertizate ca aici totul trebuie sa fie perfect?

 5. Invingandu si ezitarile Presedintele a promulgat legea Bugetului de Stat pe care a retransmis o la Parlament pentru publicare.

  • Barbara says:

   @John GaltZgarie-nori nu s-au facut inca in Mongolia, ci putin mai “la vale”, dar deocamdata . De aceea, nu pot fi cotnnmeasi in niciun caz printre “realizarile capitalismului”, ci ale unei economii centralizate cu spoiala de capitalism.Sunt perfect de acord cu tine ca un partid politic libertarian este un nonsens, necesar fiind defapt un partid “anti-politic”, daca pot spune asa. Dar de ce sa infiinteze cineva un partid capitalist? Capitalism la modul general, adica proprietate privata asupra mijloacelor de productie, exista si acum in Romania. Problema este ca relatiile de piata, deci si modul in care sunt folosite acestea, sunt viciate de inteventia politica. In multe cazuri chiar proprietatea asupra lor a fost obtinuta nu prin liber schimb, ci tot prin actiuni politice, prin esenta insasi natura lor coercitive.Sistemul social din Romania este practic un fel de feudalism modern, unde “patronajul” politic este cea mai la indemana reteta a succesului. Acum nu mai avem mari boieri, domnitor si Poarta, ci moguli, “baieti destepti”, presedinte-jucator si Licurici. Miza nu mai sunt marile mosii, ci fostele active ale statului comunist, care in loc sa fie restituite proprietarilor de drept sau privatizate pe piata libera, au fost atribuite politic, intocmai cum seniorul atribuia pamanturi vasalilor sai.Proprietatea privata este o conditie absolut necesara, dar nu si suficienta pentru a avea o socitate libera. Cealalta conditie este caracterul exclusiv voluntar al schimburilor intre membrii acesteia, si implicit respectarea acestei proprietati de catre toata lumea. Desi in Romania exista, si chiar predomina proprietatea privata, a doua conditie nu este satisfacuta decat pentru o proportie redusa (cantitativ) a schimburilor. In conditiile in care statul ia cu japca 70-80% din rodul muncii unui om cinstit (defapt naiv prin faptul ca il declara) nu poate fi vorba de libertate, ci de iobagie institutionalizata!

Leave a Reply

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by WordPress