Am observat în on-line „încălzirea” unei discuţii despre femei în politică. Cu sub-varianta „vom avea o femeie preşedinte?”.

Vă spun eu: nu! Mai avem cel puţin două decenii până la o absorbţie autentică a femeii în politică. Şi până la acceptarea ei ca lider autentic, nu ca obiect decorativ util.

Şi vă spun asta după ce Partidul Conservator a dezvoltat, în urmă cu câţiva ani, o strategie electorală bazată pe accesul femeii pe scena politică. Şi după ce PC a propus prima femeie preşedinte de partid din România.

13 COMENTARII

  1. Cel mai greu sport mi se pare Formula 1, e crema cum s-ar spune, o Fractiune de Secunda de Neatentie si te-ai Dus. Cat stai la volan, cam o ora, nu te poti scarpina, dezmorti picioarele etc. Eh, cand voi vedea in Formula 1 pilot-femeie, o sa consider ca a venit vremea sa avem si presedinte femeie. Prin anii 50 era tare la moda femeia-tractorist, acum femeia-presedinte…Sunt cam misogin :) ?

  2. Mda. Si totusi exissta femeia manager (si de succes), exista chiar femeia lider. Sa inteleg ca in cazul lor decizia de a le numi si sustine apartine unor oameni deschisi la minte?

  3. Din păcate, nici nu se poate spune că cele mai ‘vizibile’ femei prezente în politică în ultimul an la noi au contribuit la clădirea unei imaginii favorabile în acest sens. M. I. Ridzi, E. Udrea, A. Vasile, R. Anastase etc.
    Ce-i drept, de obicei persoanele care ar merita nu primesc atenţie şi asta e regulă universal valabilă.

  4. Momentan in politica romaneasca nu exista o femeie bataioasa, ambitioasa si in acelas timp „autonoma”., ca independenta e prea mult spus., si sa aiba calitati de leader si nu doar manageriale.

  5. Am fost acolo, domnule presedinte. Si ma mandresc cu asta! Am stat atatea ore, dar nu mi-a parut si nici nu-mi pare rau. Fiindca am asistat la cea mai frumoasa numire din viata mea! Am vazut, pentru prima data cum niste oameni deschisi la minte propun un lucru la fel! Ceilalti…..nu stiu, nu sunt eu in masura sa comentez! Oricum, aveti dreptate! Multa! Daca americanii au ales un presedinte de culoare, poate ca nu inseamna ca s-au desteptat asa, peste noapte, dar au realizat o mica parte din „adevar”. Zic eu, e parerea mea! La noi…e greu de spus cat va mai dura.Atata timp cat doamna Udrea e admiratoarea doamnei Udrea si-atata timp cat „nu ma duc la vot ca m-am saturat de ei…” dar dupa aia ma plang….e greu de spus DACA vom ajunge vreodata la standardele „Europene” sau…Europene!
    „Restul e tacere”

  6. mogulule, faptul ca muierile ( pardon, am vrut sa spun „distinsele doamne”, sunt mediatoare prin excelenta, e dovedit de filmuletul asta. Chipurile, e un film rusesc…sentimentul meu e ca e un film cat se poate de mioritic: daca te uiti atent ( si chiat te rog s-o faci) ai sa-l zaresti pe basescu (extrem de jucator) incercand sa rupa capul unor „moguli”…problema e ca si mogulii i-o dau pe costum…pai, nu? vodevilul e intregit de psd-isti burtosi ( care dau si fug ) de „liberali” impaciuitori, de pc-isti rubensieni care ( vorba butadei ) au si dat, dar au si primit, si tot asa…te las pe tine sa ghicesti care e Udrea. Bytheway: bine te-am regasit
    http://www.youtube.com/watch?v=Rt8xVGCokbo

  7. Mda…Nu comentez aceasta strategie electorala adoptata de PC.Poate,pentru ca, sunt din interior si stiu ce a insemnat aceasta strategie.In schimb pot sa spun ca sunt nenumarate femei care s-au afirmat in unele domenii in care barbatii au dat rateuri.

Comentariile sunt închise.