„Dragă Dinu,
Nu putem fi toţi primii!

Cel mai citit cotidian de calitate din România este Jurnalul Naţional. Acesta este adevărul: Jurnalul Naţional este numărul 1. Să nu fim copii, nu pot exista doi câştigători. Iar locul 2 este absolut onorabil şi, presupun, are avantajele sale. De exemplu, nu eşti ţinta predilectă a tuturor concurenţilor, pentru că, aşa cum ştii, ne raportăm întotdeauna la performanţele campionului, nu la ale locului secund.
Statutul de lider al Jurnalului Naţional nu este conjunctural, este rezultatul unor strategii îndelung elaborate, al muncii unei echipe de profesionişti veritabili în frunte cu un reper al presei româneşti – mă refer, evident, la Marius Tucă, – al unor acumulări progresive.
Încrederea publicului nu se câştigă prin scandal sau mistificări flagrante. Acţionând aşa, poţi vinde un număr, două, dar nu poţi construi un ziar de calitate. Este, în termeni de business, situaţia oportunistului primitiv – denumit popular bişniţar –  care poate da un tun dar, în timp, este eliminat de pe piaţă.
Din experienţa acumulată în media românească, te pot asigura că pocnitori media, în genul telenovelei Silaghi, instrumentată asiduu de cotidianul numărul 2, sfârşesc prin a descalifica ziarul care le promovează pentru că pot fi demontate extrem de uşor. Iată un exemplu pe cazul amintit:
1. Este un adevăr banal, cunoscut de toţi cei care aveau rude în străinătate: în regimul comunist trebuia să dai o declaraţie că nu ai ştiut nimic despre plecarea rudelor şi, ulterior, trebuia să-ţi dovedeşti buna credinţă specificând că te-ai străduit să afli circumstanţele plecării. Erau formalităţi obligatorii în acele vremuri.
2. În anul 2006, doamna Silaghi a recunoscut, printr-un act notarial, că în toată perioada nu au întâmpinat nicio greutate, că viaţa nu le-a fost în niciun fel afectată. Actul există, poate fi analizat.
3. Aşa cum au recunoscut public, soţii Silaghi au cunoscut declaraţiile la care se face acum referire încă din ianuarie 2008. Revolta familiei Silaghi în mai 2009, după ce a trecut aproximativ un an şi jumătate, în care, ca în familie, mi-au solicitat un împrumut, pe care, în final, l-au obţinut de la tatăl meu şi au refuzat să-l returneze, nu este nici spontană, nici autentică. Quod erat demonstrandum.

Îmi cer scuze că îţi comunic lucruri pe care le ştiai deja.

Aşadar, dragă Dinu, în loc să câştige în calitate, cotidianul nr.2 se tabloidizează. Dar, dacă asumaţi această cale, vă dau, pe surse, două noi bombe de presă: în 1963, când eram în clasa a XI-a, am copiat la extemporalul la chimie, iar în 1950, când eram în grupa mijlocie la grădiniţă, am tras de par un coleg pentru ca imi furase mingea.”

Cum spuneam, nu putem fi toţi primii.

Dan”

56 COMENTARII

  1. Nu sunt analist politic si nici nu ma pot lauda ca detin suficiente informatii despre tot ce se intampla pe scena politica din Romania, insa sunt sigur ca am capacitatea de a diferentia binele de raul, minciuna de adevar. Aseara am avut surpriza ca pe un post de televiziune, ce se vrea a fi INDEPENDENT, sa asist la un scandal pur familial, intre verisoara dvs si….nu mi-am dat seama cu cine. Cred a vrut doar sa spuna ce „trebuia” sa spuna, nu ce ar fi vrut. Nu as fi zabovit asupra emisiunii, dar mi-a atras atentia faptul ca toata lumea invitata era de aceesi parere. Toti erau pe acelasi front: al atacului. Mi s-a parut ciudat si putin absurd. Oare oamenii chiar sa nu-si fi dat seama ca era o emisiune „comandata”. Nu spun ca va dau dreptate sau ca dau dreptate dnei Silaghi, pur si simplu nu ma interesa asta acum. Consider ca ce a fost atunci trebuie analizat mai profund si nu prin prisma realitatii de acum.

  2. Un pic cam ignorant Alex. Mi se pare destul de clar cine este Dinu… De putin spirit de observatie ai nevoie ca sa iti dai seama ca e vorba de Dinu Pacaliciu… aaa… ala, Patriciu.

  3. . Este un adevăr banal, cunoscut de toţi cei care aveau rude în străinătate: în regimul comunist trebuia să dai o declaraţie că nu ai ştiut nimic despre plecarea rudelor şi, ulterior, trebuia să-ţi dovedeşti buna credinţă specificând că te-ai străduit să afli circumstanţele plecării. Erau formalităţi obligatorii în acele vremuri.
    De aici si pana la „a afla impreuna cu organul de securitate identitatea celui care i-a ajutat sa plece” mai este cale lunga ,pe care d_voastra in”pas vioi si vesel” ati strabatut-o fara probleme si remuscari de constiinta.

  4. Waw… Sunt incantata sa am posibilitatea sa comunic macar in acest mod cu unul dintre Mogulii plaiurilor mioritice sau… nu neaparat sa comunic, ci sa observ, sa inteleg „adevarurile” unei persoane atat de controversate… Iata de exemplu, suntem cititorii unei scriituri adresate unui Senior, (in speta d-nului Patriciu), al vremurilor moderne din Romania de catre alt Senior.
    Eu sunt foarte. foarte curioasa si vreau sa aflu toate „adevarurile” despre dvs. asa ca astept cu nerabdare fiecare post al dvs.

  5. „Draga Dane”, ori pe ce loc se mai afla Adevarul??? Eu zic ca acel Draga Dinu e prea profesionist sa fie pe primul loc si poate nici nu vrea. Eu am vazut pe pielea mea cu Rompetrolul…

  6. Domnule Voiculescu si stimati cititori ai blogului acesta. Admitand ca demersul unui ziar de a arunca cu laturi in cineva – in cazul de fata in domnul Voiculescu – este justificat prin sincera cautare a adevarului (ceea nu este in mod vizibil cazul in actuala discutie), Dan Voiculescu este, dupa opinia mea, un om vertical, a carui imagine publica este deseori terfelita de altii, insa niciodata de el insusi. In jungla politicienilor din Romania, acest om mi se pare a-si vedea de treaba lui.

    Da, stiu ce veti spune. Ca Antenele fac si dreg. As vrea sa va intreb pe toti: Care este problema daca patronul unei televiziuni apare la acea televiziune? Care este problema daca cineva, indiferent cine, spune ca nu-i place de pilda de Basescu.

    Ce intamplare. Acum ca Adevarul se face de ras, alde Cartianu se apuca sa loveasca cu (scuzati) rahat in JN respectiv in Dan Voiculescu. O alta intamplare. Pac apare „turnata”, victima. E cusuta cu ata alba!

  7. Parca Intactu si restu nu mai erau ale dvs ci ale fiicelor dvs. ?
    De ce reactionati cand nu prea mai aveti legatura? Sau cand ne convine si da bine la public vorbim de ele iar cand nu ne convine sunt ale fetelor.

    Stiti care e problema oamenilor din esalonul 2,3? Isi trateaza copiii ca pe niste pioni si uita sa gandeasca ca tati,mame etc….pacat mare pacat, fiecare trebuie sa-si gaseasca calea spre ceea ce trebuie sa faca in viata nu sa-ti aranjeze culcusu taticu sau mamica…dar la dracu asta s-ar fi intamplat intr-o lume civilizata si nu una de toape si toparlani cu pretentii de eruditi.

  8. Buna dimineata, de acord cu Catalin, un aer conditionat pt. Mircea Badea, la emisiunea „In gura presei”, se poate???, asteptam un raspuns.

    Toate cele bune, Mihai.

  9. Ai vazut acea raza de soare care patrunde prin ungherele unei magazii parasite? Acea dovada ca viata exista si in mijlocul umbrelor reci si umede te simti ca facand parte din afara nu din inauntru? Asa suntem noi romanii: inchisi intr-o magazie umeda si rece privind catre o raza de soare sperand sa iesim la lumina, sa mai putem imbratisa o data viata…sa fie doar o amagire?
    Politicul asta va naste vreodata adevarati barbati ai natiunii?
    Cand te afli pe varful muntelui, loc in care ai ajuns cu sacrificii si compromisuri, ce iti doresti? Onorabil si demn ar fi sa-ti doresti sa fi iertat pentru indrazneala de a te cocota acolo, sa-ti doresti sa imbratisezi cerul care iti mangaie tamplele,sa vrei sa te intorci la poalele muntelui si sa-ti aduci aminte vesnic ca ai fost acolo… Nu poti sta cocotat acolo si sa strigi:- veniti la mine!Nu! Te duci tu la ei… Nu poti sta cocotat acolo cu singurul scop de a da cu pietre in cei care ar indrazni sa-ti ia locul! Nu! Le intinzi o mana celor care merita si ii ignori pe ceilalti. Esti in varful muntelui, domnule Dan? Oriunde ai fi- nu te impiedica de maracinii de pe drum! Fi barbat!

  10. Bună ziua,

    Felicitări pentru tentativa de pătrundere în online deşi aţi început cu o şicană la adresa concurenţei.

    Cei care cer aer condiţionat pentru badea, zzt ! V-aţi terminat temele ?

  11. patriciu dinu..e tunaru cu rafinaria….ce treaba ai cu balauru asta domnu Voiculescu?!scrisoarea catre el nu are nici un rost!

  12. Domnule Voiculescu
    de mult caut cumva si acum am ocazia sa iti spun ce cred eu despre dumneata
    Nu stiu daca vei citi sau nu comentariul acesta care nu are legatura cu nici un subiect de pe blog dar daca il citesti si vrei sa imi raspunzi sau nu pe mail asta este!
    Vreau sa spun ca nu cred ca exista in politica romaneasca un om atat de parsiv ca dumneata si vreau sa spun ca politicienii sunt toti parsivi dar tu esti cel mai rau, si iti spun si de ce cred eu asta:
    De-a lungul carierei ai facut tot posibilul sa ajungi la putere si te-ai aliat cu orice partid pentru a-ti indeplini telul
    In locul tau nu as mai vorbi de nici un politician de rau si nici nu as mai avea curajul sa ies in lume
    si daca nu crezi ca e adevarat ce iti spun atunci te intreb ceva:
    de unde ai avut bani sa iti creezi imperiul de presa si ce alte imperii mai ai?
    aceasta intrebare e pusa tuturor politicienilor
    Daca vrei iti dau si raspunsul:
    Sunt un nenorocit de comunist care dupa revolutie in loc sa fac puscarie am facut avere si acum ar trebui sa recunosc acest lucru sa dau averea mea toata catre cei care sunt indreptatiti cu adevarat sa o aiba altfel Judecata lui Dumnezeu va fi asupra mea! n.a. Dumnezeu este singurul care va face dreptate cu adevarat dreptate si ar trebui sa te gandesti la asta
    AnCon

  13. mi-ar place sa ne intalnim joi , dar atunci dumneavoastra ar trebui sa veniti la madrid …la o cafea…

  14. Am vazut ca faceti reclama la intoarcerea la valori atit in „Jurnalul” cit si in spotul cu fundatia. Mai bine ati face cu antena1 si 2 intoarecerea la valori pentru ca astea au un mult mai mare impact asupra publicului. Tot ce fac Madalin Ionescu, Capatos, Brancu, este o imbecilizare a romanilor care si asa sunt „stupid people”!

  15. Le multumesc sincer tuturor Pacalicilor si Yodelor care m-au lamurit :-). A, deci vorbim despre Patriciu – chiar nu m-am simtit jenat ca nush cine-i Dinu, poate nu e chiar asa de important pe cat credeti (trabucele ce il mai scot in evidenta).

    Eu am intrat pe blogul lui Dan (Voiculescu), mai ales dupa ce am citit in Adevarul ca fost un ,,copil vesel si jucaus, cu pantaloni de piele stramti” :))). Acum, daca Dinu o fi fost un copil imbufnat si bolnavicios, cu pantalonii rupti in fund, nu-i vina mea ca n-am stiut :). Deci… mea culpa pana la un punct.

  16. de ce nu am stiu nimic de blog-ul dumneavoastra????am aflat abia aseara de la mircea badea.trebuie sa-i dati o bere,merita publicitatea.

  17. Am vazut ca in topicul precedent ati spus ca doriti sa va intalniti cu un comentator pe saptamana. Va scriu doar pentru ca imi doresc o intalnire cu dvs.

    Nu sunt fanul dvs, in general. Nu de asta vreau sa ma intalnesc cu dvs. De ce nu sunt fanul dvs? Pentru ca ati intrat in politica, in timp ce aveti si afaceri. Combinatia politcului cu afacerile nu este una pe care eu s-o apreciez. In acelasi timp nu sunt fanul dvs pentru ca partenerii dvs in politica sunt cei de la PSD. Nu ca as fi eu pro ceilalti si anti PSD. Nu. Dar daca erati pe pisioarele proprii si nu va aliati cu PSD, era totusi mai bine.

    Dar va admir pentru ceea ce ati facut in afacerile dvs. Eu sunt un ‘mai mic’ om de afaceri si incerc sa fac afaceri dar sa si am constiinta impacata in tot ce fac, si sa cred ca nu banul este scopul. Adica sa am niste principii, dar sa si reusesc in afacerile mele. Doresc sa ma intalnesc cu dvs ca sa imi spuneti mie, dvs personal, ce nu se poate spune public. Niste sfaturi practice. Si sunt dispus sa platesc masa, chiar daca ar fi un loc foarte scump ;)

    Cu Stima!
    Ben

  18. Dinu Patriciu nu a muncit in veci pentru ceea ce detine. Cu privatizari frauduloase a pus mana pe averi imense, tot asa a pus mana si pe ziarul Adevarul care nu prea scrie multe lucruri adevarate, ci deserveste interesele domnului Dinu.
    De ce aveti pretentii de la un om cum e domnul Dinu sa accepte ca nu trustul lui e numarul 1 in Romania, cand el e obisnuit sa fura totul, nu a muncit in veci pentru nimic in lume.
    Apropo! Dinu Patriciu in 1990 ianuarie ce avere avea???

  19. Hmmm……..nu va cunosc viata si nici nu ma intereseaza,stiu ca doar sunteti patronul „antenelor” si ca faceti treaba buna cu Fundatia(lucrez in domeniu si asta ma intereseaza).Am o avut o surpriza cu acesta mica „scrisoare”,imi place cum scrieti: subtil,ironic,la tinta. Pai ce va mira,noi romani indiferent de starea sociala avem scris in codul nostru genetic mica bisnita,sa pice ceva ,chiar daca este pe termen scurt.Din pacate mai este mult de munca la mentalitatea noastra,sa invatam sa respectam munca celuilalt,sa fim cinstiti,sa muncim si………sa ne pese de tot ce ne inconjoara.
    O zi buna si astept cu interes alt articol.

  20. heheee.. tare scrisoarea! :)) daca pe blog va „dezlegati” la gura o sa aveti succes :)) dar tot nu inteleg de ce un „mogul” s-ar baga intre bloggerashi… efectul pervers este ca va viziteaza si comenteaza blogul toti frustratii care nu ajung altfel sa va injure…

    PS1: pe Oana Dobre si Oana Stancu de ce le tot bagati in seama? atat dvs. cat si „baietii”? sa-i faceti in ciuda lu’ Dinu? :))

    PS2: un aer conditionat pentru Badea, ca v-a facut reclama… se poate? :)

  21. As vrea sa va transmit, domnule Voiculescu, in calitatea dumneavoastra de politician, ca sunt dezamagita de intreaga clasa politica.

    Nu ne reprezentati!

    Stiti ca invatamantul romanesc este de o calitate sub-mediocra, ca sistemul sanitar este in colaps, ca sistemul de protectie sociala nu exista, ca nu avem infrastructura, ca economia e pe busteni, ca cercetarea romaneasca nu mai exista, ca justitia este corupta, ca mass-media este ca un mar putred???

    Ce aveti de gand sa faceti?

    Cand o sa incepeti, si ma refer aici la intreaga clasa politica, sa faceti societatea romaneasca sa functioneze???

    De ce sa nu avem si noi autostrazi, de ce sa nu avem servicii medicale de performanta, de ce sa nu avem o educatie excelenta….de ce? de ce?

    Sper foarte mult ca atat dumneavoastra cat si colegii dumneavoastra veti incepe sa lucrati PENTRU NOI, pentru societatea romaneasca!

  22. Intentionati sa intrati in top 10 bloguri din ROMANIA ? Daca mai pomeneste al nostru Mircea de 2-3 ori blogul dvs in emisiune, sigur veti ajunge.

    Si ca un ps mic, niste aer, daca se poate, domnule Mogul

  23. Waw, waw, waw. Felicitari pentru blog. Avand in vedere ca traim in secolul vitezei, acest lucru pe care il faceti in acest moment este bine venit.
    Referitor la dl. Patriciu pot sa spun ca este in stare sa calce si pe cadavre, numai ca sa iasa in evidenta.
    Va multumesc pentru activitatile intreprinse de dvs in domeniu politic si social.
    Impreuna cu dl.Cristian Popescu Piedone realizati in sectorul 4 foarte multe proiecte. In cateva luni de zile de cand dvs. sunteti senator in Colegiu 8 din sectorul 4 – Bucuresti ati facut multe lucruri pentru noi.
    Va felicit si pentru echipa pe care o aveti in cadrul Cabinetului Senatorial.

  24. Daca il vreti pe Basescu afara din Palatul Cotroceni, atunci ati face bine – coane Dan si coane Dinu – sa lasati orgoliile la o parte si sa colaborati. Pina acum Basescu de aia a invins: a dezbinat, a amagit si a reusit sa puna saua pe toata tara. Stiu ca doua sabii nu incap in aceeasi teaca, dar lasati gilceava comerciala si concentrati-va pe ce e mai important. Inca 5 ani cu Basescu si nici nu mai conteaza cine iese primul…..

  25. „Razboi on-line intre doi moguli”,si televiziunile nu castiga nici un punct de rating?Sau doar derutarea bloggerashilor?Oricum „bad,bad,bad” nu poate fii decat BADea ! Malitiozitatea,rautatea,revolta si toate celelalte,le acceptam,le asteptam si ni le dorim doar de la unul care trudeste,asudat pe mosia super-mogulului,fara aer conditionat.

  26. Bun venit in lumea bloggerilor!Parca este o lume ceva mai putin falsa decat cea reala in care devine tot mai imposibil de respirat.
    Si cred ca dumneavoastra prin atitudinea si tonul raspicat prin care spuneti adevaruri extrem de dure despre ipocrizia unor personaje care contribuie major la infectarea mediului moral al tuturor,veti izbuti si sa concepeti un vademecum al profilaxiei impotiva smecheriei unor politicieni.
    Ma alatur acestui potential demers convins fiind ca abia atunci vom cand vom reusi sa devoalam tertipurile de 2 lei ale asa zisilor baieti destepti vom si respira un aer mai putin infestat.
    Printre tehnicile pe care smecherii politici le folosesc cu diabolism sunt diversiunea , infltrarea si picurarea de otrava indoielii in urechile celor apropiati.
    Ce spuneti ?Initiem demersul?Prea ne cred prosti pe toti si asta doar pentru ca aplica tehnicile lui Gustave le Bon din Psihologia Maselor .

  27. Salutare Voiculescu-le,
    am accesat acest blog din cauza ca Mircea Badea l-a pronuntat in emisiune, .. dar trebuie sa recunosc ca nu scri rau ..
    Trebuie sa recunosc ca din cauza faptului ca esti „mogul” am retinerile mele .. dar in acelasi timp, faptul ca nu incerci sa te amesteci in emisiunile lu’ Mircea Badea, Gadea, Ciutacu, imi extrage din neuron o apreciere foarte mare la adresa ta. Sunt de parere ca varsta nu conteaza atat de muult pe cat spun unii iar mentalitatea poate fi una de 2bani la orice varsta..
    I cazul de fata pare sa nu fie asa dar urmeaza sa incerci sa ma convingi pe parcurs prin ceea ce ve-i posta.
    Cu apreciere..

    P.S. Ai un om de valoare ce transpira ca un porc la o masuta.. la tine in trust. Se poate te rog, sa dai niste directive ca sa-i repare aerul „conditionat”? Mercy :).

  28. EU SUNT FANUL NR. 1 „JURNALUL NATIONAL”. E SINGURUL ZIAR PE CARE-L CUMPAR. MAI AM CATEVA COLECTII, DAR DINTRE ZIARE, DOAR JURNALUL.DECI, DINU NU PATRICIU E MIC COPIL. :P
    VA ADMIR SI VA RESPECT !
    MARIA.

  29. Domnule Voiculescu,
    Va solicit sprijinul dumneavoastra si implicit dl.primar Cristian Popescu Piedone pentru rezolvarea urmatoarelor probleme :
    1. implicarea in proiectul de asfaltare si canalizare a strazilor din zona Progresul
    2. problema cainilor fara stapani care sunt din ce in ce mai multi in sectorul 4
    3. amendarea persoanelor care nu strang dejectiile lasate de animalele de companie de catre Politia Locala sector 4
    4. instituirea obligativitatii ca fiecare imobil sa fie numerotat, iar placuta indicatoare sa fie postata la loc vizibil
    5. organizarea unor intalniri lunare cu dvs, primarul, presedintele Consiliului Seniorilor si diversi parlamentari pe diverse teme
    6. atragerea de fonduri europene cu finantare nerambursabile pentru invatamant si pentru dezvoltarea sportului scolar
    7. montarea unor banci in statiile RATB care merg spre hipermaketurile Metro, Obi, Real

  30. p.s.putzin prea bland cu cei care in loc sa faca sa prospere ce au primit pleasca in custodie (S.A.-urile) le-au transformat in „bun personal” si le-au dus la degradare si distrugere sau -cealalta extrema- le-au vandut pe bani care le-au majorat averea personala, transformand pamantul romanesc in pamant …babelian (de la Turnul Babel)

Comentariile sunt închise.