Vă dau întâlnire.

În fiecare joi imi propun să mă întâlnesc cu autorul (sau autorii) celui mai interesant si mai provocator comentariu din săptămâna anterioară. Nu voi lua in calcul in acest sens nici elogiile formale, dar nici atacurile vulgare.

Ne întâlnim, bem o cafea, vorbim, întregim cuvintele cu imagini, înlocuim spaţiul virtual cu realitatea, confruntăm percepţia cu adevărul.

Pe scurt, ne cunoaştem.

26 COMENTARII

  1. Pare ireal. Nu c-ati fi intangibil, dar ma surprinde „deschiderea”, socialul de care dati dovada. La genul asta de articol, nu m-as fi gandit niciodata. Nu vreau sa va lingusesc si nici sa adopt o atitudine pupincurista. Sunteti capabil. Ati construit ceva solid. Am 20 de ani si sigur as avea multe de invatat de la d-voastra. Despre viata si capcanele in care voi cadea, mai devreme sau mai tarziu. Mi-ar placea sa-mi raspundeti. Va salut !

  2. De-a lungul timpului ati avut mai multe initiative legislative ce putea fi de ajutor celei mai hulite clase sociale din Romania, cea a patronilor de firme sau firmulite. Acum faceti parte dintr-u guvern care parca si-a fixat ca tel sa aduca la sapa de lemn micii intreprinzatori. Va inteleg alegerea politica dar …

  3. Hm! Ma gandeam, citind pe aici, ca „am trait impreuna” o vreme. A fost un mariaj bun, credeti-ma! As putea sa spun multe despre felul corect, pana la extrem, in care se lucreaza la Intact, desi lumea nu crede asta si nici eu nu credeam, pana sa lucrez la Antena. As putea sa spun multe despre libertatea pe care am avut-o si mai multe as putea sa povestesc despre viata la mogulul concurent, unde m-a mancat undeva sa plec pentru mai multi bani si m-am vindecat de presa. Am cotit-o radical din punct de vedere profesional, incerc sa uit mizeriile inghitite in televiziunea din Casa Presei (cica libere), dar imi amintesc cu placere de perioada antenista, mult mai lunga si cu adevarat frumoasa, incitanta, interesanta. Dar, stiti ceva, domnule Voiculescu? Undeva tot gresiti. Va inconjurati de oameni super, dar si din cei care nu va fac cinste si care pot determina o perceptie a dumneavoastra si a partidului pe care il conduceti, nu tocmai in regula. Si aveti un mare defect: cam aplecati urechea unde nu trebuie si asta nu va face bine. Nu toti cei ce se gudura pe langa dumneavoastra va vor binele. Stiti…e ca in bancul ala…Eu am cunoscut oameni care va minteau cu nerusinare, va faceau deservicii si totusi…pe ei ii credeati orbeste. V-am iertat de mult pentru ca eu, om cu cartea de munca la Intact, nu contam deloc, cand era vorba de candidatul PC, corupt si plimbaret prin partide. Si ma gandesc daca nu cumva tot aici gresiti si acum. Oricum, va doresc din inima numai bine si va asigur ca voi ramane mereu atasata de familia care…parca simt ca imi apartine si acum. Sanatate si impliniri!

  4. Chiar as fi incantat sa am onoarea sa stau la o cafea cu dumneavoastra si sa ma sfatuiti in anumite privinte ca am mare nevoie de ajutorul si de experienta dvs. VA MULTUMESC si astept sa ma contactati 0742071933 Iosif Lupu

  5. Este foarte interesanta initiativa, dar ma indoiesc ca veti putea ajunge in toate colturile tarii, sau chiar in strainatate. Oricum astept cu interes aparitia politicienilr in una din zonele cele mai uitate a Romaniei, anume in Moldova. Si daca se poate, si in alte perioade, in afara celor electorale. Stiu ca nu se face, dar decat sa dau copy/paste la materialul meu, puteti trage o fuga sa cititi pe blogul meu realitatea pe care o traim noi, moldovenii si cum suntem romani doar cand ne-o cere Capitala.

  6. Domnule, cred ca si mie mi-ar face placere o sueta. Dar sueta asta s-ar putea sa fie putin incomoda pentru dvs, pentru ca v-as intreba de toate: politica, business, social, administratie. Cred ca as gasi cu greu timp sa va las sa-mi raspundeti la catre intrebari mi se invart prin cap.
    Eu sunt putin idealista. Tot mai cred ca tara asta se poate redresa. Si atunci, din cauza asta, m-as astepta sa gasesc in dvs. tot ce as putea gasi intr-un om politic veritabil. As avea atatea asteptari…
    Va intreb atunci: chiar sunteti sigur ca ne vedem joi?

  7. Mi-as dori sa vad pe blogul mogulului mai multe sectiuni in afara de blogroll-ul politico-profesional, o sectiune „despre mine” ar fi binevenita si de ce nu, hai sa vorbim si despre business, afaceri, criza, trenduri, chiar e nevoie toata ziua de politica? Pe tinerii intelectuali ii doare in cot de politica si de mondenitati, sunt alte subiecte care pot fi supuse spre dezbatere.

  8. Nu stiu daca mi-as dori sa vorbim despre politica,afaceri,criza si alte mondenitati,pentru ca sincer eu cred ca si dumneavoastra si eu suntem „saturati” de ele traindu-ne viata noastra cotidiana.In schimb as sta de vorba la o cafea cu omul Dan Voiculescu.M-am convins ca senatorul,profesorul si mogulul incearca sa-si faca treaba,dar nici unul dintre ei nu are nevoie de o sueta cu un nimeni,insa omului iar prinde bine o gura de aer proaspat,provincial,cu placinte ca la bunica,fara pretentii si fitze mondene in prezenta unor oameni care nu vor decat liniste,intelegere si respect.

  9. D-le Voiculescu, eu as vrea sa va spun ca apreciez efortul dvs. in a crea Antenele si Jurnalul, dar totusi am o curiozitate:
    sinteti mason (ca vad ca e la moda acum)?
    Cu stima!

  10. Felicitari pentru realizari si reusite. Sincer vorbind nu sunt unul dintre admiratorii Dvs. dar nici antipatic nu imi sunteti … indiferent as putea spune asta legat de activitatea politica. In ceea ce priveste trustul intact nu pot sa ma uit decat cu admiratie la ceea ce ati creat. Echipa de profesionisti pe care o aveti in cadrul trustului cred ca spune totul, baietii buni de la Sinteza Zilei, Mircea Badea, Moise Guran, Gabriela Vranceanu Firea, Marius Tuca, Victor Ciutacu, etc. Mi-ar placea sa o vad si pe Oana Dobre in formatia asta de campioni. Nu va gandit sa-i imprumutati pe cei care fac recrutarile la Dvs si echipei nationale de fotbal ? Cred ca ar avea rezultate. „Tineti aproape” echipa asta si totul va fi bine! Multa Bafta si „succesuri” in continuare.

  11. AM O PROPUNERE DE AFACERI SI VREAU SA VB CU DUMNEAVOASTRA PERSONAL DOMNULE VOICULESCU. CE VREAU SA VA PROPUN EXISTA IN TARILE DEZVOLTATE SI FUNCTIONEAZA LA ACEASTA ORA CU SUCCES, DAR PANA LA ACEASTA ORA NU AM VAZUT IN TARA NOASTRA . NU AM PUTEREA FINANCIARA SA-MI DUC PLANUL PANA LA CAPAT ASA CA APELEZ LA OAMENI PUTERNICI CA DUMNEAVOASTRA. VA MULTUMESC ANTICIPAT.

  12. Domnule Profesor
    Incerc sa va citesc blogul pentru a vedea cum sunteti perceput de cititori,dar,recunosc ca vreau sa vad daca sunteti alt om fata de cel pe care eu l-am cunoscut acum citiva ani la partid.Ma bucur sa constat ca nu m-am inselat,dumneavoastra sunteti asa cum eu am crezut si cred,dar perceptia oamenilor(nu a tuturor) este alta.Imaginea dumneavoastra este diferita de realitate si asta va „costa” .Am pus intrebarea multor oameni ,care spuneau ca nu au incredere in dumneavoastra ca lider de partid:care este diferenta intre dumneavoastra si ceilalti lideri din Romania de partide mai mari sau mai mici?De ce sunt (in opinia lor) mai buni?Analizind in mod realist ,poti constata ,ca toti cu exceptia dumneavoastra si a fostului lider Tericeanu, si-au facut o meserie din a fi lider de partid ,s-au imbogatit dupa ce au intrat in partid (eu nu vorbesc de BECALI,pentru mine este cea mai nepotrivita persoana pe locul care il ocupa)spre deosebire de dumneavoastra care sunteti un om de afaceri( controversat!?,poate),dar cunoasteti economia,fenomenele sociale,va implicati voluntar in societate prin fundatie,predati la universitate ,deci recunoasteti importanta educatiei,sprijiniti cercetarea.
    Sunt convinsa ca vor aparea puncte de vedere de la „circotasi” ,care vor spune ,iata ,eu doresc sa va aduc osanale…..Nu ,cine ma cunoaste stie ca eu sunt un om critic si spun lucrurilor pe nume.V-am spus si dumneavoastra cind ati declarat ca va retrageti din functia de Presedinte PC ,sa o faceti,daca ati declarat(desi multi colegi de partid va cereau sa reveniti) pentru ca a te tine de cuvint este important .
    De ce am decis sa intervin pe blog?Pentru ca asa,cum am spus si pe blogul meu ,E TIMPUL SA SPUNEM LUCRURILOR PE NUME!
    Nu merge,domnule Profesor PC,daca nu schimbam fundamental modul de actiune,vectorii de imagine si daca nu vreti sa va implicati ,sa valorificati experienta pe care o aveti.Romanii nu mai au incredere in partide,in oamenii politici care i-au mintit,iar putinii oameni politici de buna credinta se pierd in lanurile de „ridzi „din politica romaneasca.Ca lider in judetul Timis ,constat cum oamenii sunt inselati ,neindreptatiti fie de administratia locala sau centrala,nu se respecta drepturile minime,nu au acces la DREPTATE ,iar la vot multi sunt manipulati si platiti.
    Regret ca la invitatia dumneavoastra la cafea eu vin cu lucruri atit de dureroase.Dar as vrea sa pot face mai mult si nu pot.De ce sa nu ne dam o sansa noua,celor care traim in acest spatiu geografic atit de inzestrat de la Dumnezeu,prin implicare in shimbare.?Domnule profesor ,stiu ca ati cheltuit multi bani pentru a ajuta diferite persoane.Incercati sa gasiti resurse(de toate felurile,inclusiv sufletesti) si faceti ceva ca PC sa fie partidul de care ,stiu sigur ca are nevoie Romania,care sa gindeasca cum sa conserve valorile romanesti si cum sa dezvolte Romania pentru a trai mai bine si omeneste toti oamenii nu numai cei citiva care si-au creat RETEAUA LOR DE SURSE SI FERICIRE(fericire asa cum o inteleg ei !!)Daca nu mai vreti sa va implicati ,si va multumiti cu ce faceti ca senator ,spuneti deschis ,pentru ca toata lumea sa stie,si atunci cred ca in mod democratic actualul Presedinte ales,Doamna Daniela Popa trebuie sa schimbe modul de conducere si actiune.
    Nu stiu de ce trebuie sa asistam la dezastru economic si social ,de sapte luni,propunerile noastre sa nu fie luate in seama ,dar oamenii sa ne reproseze:”sunteti la guvernare,sunteti in Alianta”?
    Nu stiu de ce toleram ca partenerii nostri sa uite sa spuna ca avem candidat comun la prezidentiale,asa cum a facut-o si la europarlamentare si noi sa nu reactionam?(eu am spus de cite ori am avut ocazia,dar nu e suficient sa spuna unul sau doi,trebuie luate si decizii)
    Eu doresc sa actionez politic pentru a schimba economic si social lucrurile ,dar doresc un partid cu personalitate,un partid care sa aiba pirghiile prin care sa schimbe ,altfel e risipa de energie.
    Poate va va surprinde cele scrise de mine,dar stiti bine ca le-am spus si in partid.Cred foarte mult ca PC trebuie sa existe in Romania,fdar un altfel de PC.
    Cu stima ,

  13. Foarte interesanta initiativa de a va intalni cu unii dintre comentatorii blogului dumneavoastra….sunt curios…eu….un tanar dee 22 de ani….student la medicina….ce as putea sa vb cu dumneavoastra!! as vrea sa imi satisfac aceasta curiozitate:D

  14. Foarte mult as vre-a si eu sà stau la o cafea cu dumneavoastrà, sà discutàm càci am 1001 intrebàri,dar din pàcate nu mi-e posibil,pentru cà sunt din moldova si e foarte greu cu visa.. (chiar dacà provin dintr-o familie de romàni;stràbuneii,buneii,pàrintii,suntem toti romàni-moldoveni)

  15. Sau pentru dumneavoastrà Moldova e departe de Romània.Atunci dece vorbim aceeasi limbà,avem aceeasi culturà,dacà nu ne recunoasteti ca cetàteni romàni, si pe acei putini moldoveni care au mai ràmas in Moldova.Doar avem dreptul.Noi nu putem veni,càci trebuie ani de zile pentru visà,atunci veniti dumneavoastrà pe la noi, la o cafea, sà discutàm.Noi và asteptàm cu mare bucurie!!!suntem doar romàni ,numai cà de peste Prut.

  16. eu as vrea in herestrau pe role sau cu bicicleta si de ce nu la sfarsit va cinstesc cu o inghetata pe care o sa o mancam pe o bancuta…la aceasta invitatie NU PUTETI REZISTA, NU?

  17. sincer nu mai inteleg nimic despre orientare PC ului in special in Brasov ., am devenit membru de curind , chiar am fost invitat da fac parte din cadrul org municipale , am fost la 2 sedinte dar din pacate nu am mai fost invitat s a intimplat un declik . banuiesc motivul dar nu asi dori sa il spun public, mai bine astept in eventualitate in care ne vom intilnii . Fac eu cinste cu un ceai sau ce veti prefera . Ps . va admir si de aceea am ales acest partid dar….. .

  18. felicitari pt antena 3!Sugestii :in locul stirilor odioase cu accidente,trivialitati,invatati romanii cum sa dechida o afacere cu bani putini,in agricultura stau terenurile parloaga vin strainii sau mafiotii si iau totul degeaba,in industrie sunt atatea de facut..este in avantajul tuturor ca tara sa prospere,macar cate un exemplu pe seara dezbatut corect, cinstit.Emisiunile culturale vrem sa vedem pe T Gheorghe,Sava Negrean,F Iancu,Fuego,altii,ne-am saturat de gunoaie,vrem sa ne recapatam demnitatea si mandria pierduta si mediei ii revine o mare responsabilitate.

  19. Ne cunoastem.M-am inscris in PUR din simpatie pentru dumneavoastra.Am facut campanie in 2004. Am ramas in partid filiala sect 4 chiar daca am pierdut alegerile.In 2007 Piedone m-a gasit in partid, am crezut in el, am facut campanie alaturi de el,am castigat.Am fost in campanie si alaturi de dumneavoastra.

  20. Domnule Voiculescu va admir foarte mult pentru felul dvs de a fi. Felicitari pentru tot ce faceti pentru oamenii talentati dar necajiti care fara ajutorul dvs nu ar putea sa-si vada visul implinit.Posturile de televiziune pe care le conduceti ne mai insenineaza viata asta murdara. FELICITARI, FELICITARI.

  21. Daca aveti bunavointa si timpul necesar asi dori sa ne intanlim intr-o joi la o cafea , am multe sa va spun.
    Multumesc, VIORELA

  22. Domnule Voiculescu,

    Am ascultat in aceasta seara interventia dvs. de la Antena 3, urmaresc in mod constant emisiunile Antenei 3 pt. ca le gasesc obiective. Mi-au placut opiniile dvs. atat cat am eu capacitatea sa le inteleg in profunzime, dar nu acesta este motivul pt. care am ales sa scriu aici un comentariu, ci pt. ca ati spus la un moment dat ca dvs. incercati sa ajutati, ca dvs. credeti in a doua sansa. Eu am nevoie de a doua sansa, desi, cred, ca am pierdut puterea sa mai sper, desi, si mai grav, am inceput sa-mi pierd increderea in mine.
    Am 43 ani, am terminat politechnica si ceva ani mai tarziu finante banci contabilitate, cunosc 2 limbi straine, engleza bine si italiana mediu, am lucrat 10 ani intr-o societate multinationala ca director executiv pe domeniu financiar, acesta a avut ca proiect construirea unuia dintre cele mai mari centre de afaceri din bucuresti, proiectul s-a terminat, societatea si-a suspendat activitatea. De cand am terminat politechnica in 1994 am facut contabilitate pt. diferite societati prin intermediul societatii de contabilitate si expertiza pe care o am impreuna cu mama care este expert contabil. Avem putine societati la contabilitate dat fiind aceasta perioada de criza, cand marea majoritate a societatilor nu au putut supravietui. Caut cu disperare un loc de munca. Aplic pe siteurile de joburi non stop, dar nici macar nu-mi este citit CVul. Ma deprima ingrozitor aceasta situatie si ma sperie in acelasi timp, dat fiind ca provin dintr-o familie mica, nu am frati, surori, tata a murit acum 20 ani, si toata familia mea este formata din mama si un pisoi.
    Nu sunt exceptionala, nu sunt o capacitate, dar sunt un om onest, pe care se poate conta la un loc de munca precum si in viata de toate zilele.
    In incheiere, nu indraznesc sa va cer nimic, las la aprecierea dvs.
    Va multumesc pentru timpul acordat citirii randurilor mele.
    Cu stima

Comentariile sunt închise.