Proiectul caselor nationalizate propus de Guvern este incorect

Dan Voiculescu:

Proiectul caselor nationalizate propus de Guvern este incorect; nedreptateste atat pe proprietari, health cat si pe chiriasi.

Senatorul Dan Voiculescu solicita Guvernului sa retraga si sa refaca Proiectul de Lege referitor la imobilele nationalizate.

In acest context, prescription Dan Voiculescu a declarat:

“Stabilirea unor limite arbitrare pentru despagubirile acordate de stat – 15% din valoarea reala pentru fostii proprietari si valoarea pretului de achizitie pentru actualii chiriasi – este profund injusta. Despagubirile trebuie sa fie proportionale cu prejudiciul material creat. La fel ca orice alt subiect de drept, health statul trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru abuzurile comise atat impotriva chiriasilor, cat si a proprietarilor, si trebuie sa plateasca pentru prejudiciul produs. In orice stat de drept, in raportul civil dintre stat/guvern si cetatean, ambele parti au drepturi si obligatii egale. Doar in regimul comunist, interesele guvernului aveau un statut juridic preferential. In consecinta, consider ca actualul proiect al Guvernului ar trebui retras si refacut. Totodata, pentru a reduce seria nesfarsita de procese, propun sa se introduca un termen de maxim de 6 luni, la expirarea caruia nicio solicitare de retrocedare sa nu mai poata fi admisa. Sunt convins ca toate persoanele de buna credinta vor actiona in interiorul acestui termen, iar ceilalti, care isi inventeaza diverse acte de proprietate, nu vor mai putea hartui pe nimeni.

1 Comment

  1. ion paun says:

    sa va dea dumnezeu sanatate ati avut birouri la noi an curte noi asociatia de propietari avem ancrederean dv domnule voiculescu sa nu mai fim evacuati an strada sa nu mai fim hartuiti prin istante alti sau spunzurat alti a murit de inima rea care este sarpele ala veninos care e vipera otravitoare sa ne mai lase an pace nu noi santem vinovati de acest calvar noi am cumparat la fel casi ei de la stat poman nu am furat am cumparat si noi santem romani si am muncit pentre aceasta tara sa le fie rusine la acel sarpe cu doua capete care vrea sa manance cu 2 guri ar trebui taiate acelea capete veninoase care nea otravit

Leave a Reply

Copyright © 2012 Dan Voiculescu · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by WordPress