– De ce faci politică? De ce îti asumi atâtea înjurături, în loc să te bronzezi prin Tahiti?

Uite, între altele pentru asta. Se împlineste în curând un an de când circa 30.000 de români au reusit, după o asteptare de aproape două decenii, să-si recupereze banii care le apartineau de drept. Bani pe care, altfel, birocratia indolentă i-ar fi făcut pierduti.

6 COMENTARII

  1. Probabil si pentru ca trebuie sa existe si o alta opinie. Eu va vad chiar diferit si de ideile PSD, nu doar de ale PD-L. Nu as putea sa fac o comparatie cu ideile PNL.

  2. Aceasta intrebare incep sa o puna tot mai multi membrii.Chiar asa!De ce sa mai facem politica?Merita oare efortul si sacrificiul?Va spun eu ca nu.

  3. Tot degeaba, domnule Voiculescu, eu am 5 carnete a cîte 5000 lei fiecare și CEC-ul nu vrea să mi le recunoască. Erau bani depuși tot pentru mașină, dar era un fel de loterie, se trăgeau numerele la sorți sau cam așa ceva.
    Banii aceștia de ce nu-mi sunt dați înapoi?!

  4. apropos de site-ul legislatie interactiva:nu stiu de ce la legea 10 din 2001 cu privire la retrocedarea imobilelor preluate abuziv de regimul comunist,pt depunerea notificarilor s-a dat un termen f scurt 6 luni, cu o prelungire,ceva banal mi se pare inca 6 luni .de ce sa existe acest termen
    in care iti poti cere ceva ce e al tau si care ti-a fost furat?
    dupa parerea mea nu trebuia sa existe acest termen,sunt mii de oameni ,precum parintii mei ,care nu au aflat de aceasta lege decat prea tarziu,si care nu isi pot recupera proprietatile furate de stat.statul le-a furat atunci si tot statul,acum refuza sa le inapoieze.tatal meu s-a imbolnavit de inima din pricina a 200 mp de pamant care i-au fost confiscati atunci,care acum exista in proprietatea primariei ,fara a fi nimic construiti pe el ,dar pe care nu il poate recupera pt ca nu a depus in termen acea nefericita notificare.nu doreste despagubiri la casa ce i- a fost demolata, ci doar acel petec de pamant care exista si care sta degeaba .este nedrept.ce poate fi facut?va multumesc!

  5. de ce doar banii depusi pt dacii? restul sumelor depuse la Casa de Economii si Consemnatiuni, cum zicea ellasarya, cei 5 000 de pe carnete nu erau tot bani?

  6. @mihaela,
    simplu legiile retrocedarii 10/2001, 247/2005 nu au fost date pt oamenii de rand ci pt ca unele persoane sus puse sa faca averi considerabile. Mai intai statul care confiscase sub diverse pretexte propietatiile a dispus vanzarea catre terti a imobilelelor nationalizate cu titlu valabil. Cum valoare imobilelor a crescut, fostii prpietari au inceput sa-si revendice imobilele in masa, numai ca aceaste erau deja vandute prin grija primariilor, dand nastere unor procese interminabile. Aici apar diverse retele, oameni din primarii, notari, avocati, magistrati , policieni, retele care se ofera sa cumpere dreptul litigios oferind 5-10% din valaorea de piata a bunului, procesele fiind „rezolvate” ultra rapid in favoarea acestora cu zvarlirea in strada a locatariilor.
    Referitor la cazul tau, probabil cuiva de prin administratie ii place foarte mult amplasamntul si si-l doreste pt sine. Puteti verifica daca statul are titlu valabil, pt acel teren pt ca doar imobilele preluate de stat cu titlu fac obiectul legii 10/2001. Daca titlu nu este gasit sau reusiti sa dovediti ca preluarea de catre stat a fost facuta fara respecatrea prevederiilor legale valabile la acel moment, deci titlu nu este valabil, puteti cere restituirea pe codul civil art 480.

Comentariile sunt închise.