Entuziasmul lui Traian Basescu

“Entuziasmul cu care Traian Basescu anunta trecerea la un deficit structural de 0.5% incepand din 2013 este similar cu cel al unui fluture care se indreapta spre flacara.”

Senatorul Dan Voiculescu considera ca este necesar ca Romania sa-si respecte toate responsabilitatile ce ii revin in calitate de membru UE, insa trebuie sa analizeze cu atentie oportunitatea asumarii imediate a unor angajamente suplimentare, specifice zonei euro, care ar putea sufoca economia nationala.

In acest context, Dan Voiculescu a declarat:

“Traian Basescu nu intelege nimic din economie. Entuziasmul cu care anunta trecerea la un deficit structural de 0.5% incepand din 2013 este similar cu cel al unui fluture care se indreapta spre flacara. Germania si-a asigurat 7 ani de tranzitie catre un deficit de 0.5%. Eu cred ca Romania ar avea nevoie de minim 10. Un deficit moderat, de 2-3%, ofera economiei sansa sa respire si sa creasca. Toate marile economii si-au asigurat dezvoltarea asumand un deficit de minim 3%. Inainte de a vorbi despre economie, Traian Basescu ar trebui sa puna mana pe o carte, un manual de istorie economica, pentru a vedea cum au crescut Germania, Franta, Marea Britanie sau SUA in ultimii 30 de ani. Deficitul structural de 0.5% impune o foarte severa cura de slabire. Pentru economii puternice, poate fi utila. Pentru o economie subnutrita, ca a Romaniei, o asemenea cura ar fi o sinucidere in acest moment. Sunt absolut de acord ca Romania trebuie sa-si asume angajamentele convenite la nivel european, dar, pentru a asigura supravietuirea si dezvoltarea propriei economii, trebuie sa o faca in ritmul sau. Daca nu vom proceda asa, vom ramane pentru totdeauna periferia saraca a Europei, o simpla piata de desfacere pentru produsele straine, cetateni de rangul doi, umiliti, discriminati, foarte greu tolerati de partenerii nostri europeni.”

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress