“Romania se va reabilita cu adevarat, doar dupa ce se vor finaliza cel putin 1000 de procese penale pentru coruptie la nivel inalt.”

Dan Voiculescu: “Romania se va reabilita cu adevarat, doar dupa ce se vor finaliza cel putin 1000 de procese penale pentru coruptie la nivel inalt.”

Senatorul Dan Voiculescu sustine, intr-o analiza postata astazi pe blogul personal, ca institutiile statului roman isi vor recastiga credibilitatea doar daca, dupa campania electorala si urmatoarele alegeri, “justitia, eliberata de orice control politic, va declansa o ampla «campanie penala»” pentru a sanctiona actele de coruptie.

Redam integral acest text:

“Traian Basescu a marcat profund societatea romaneasca. Sub presiunea unui regim politic corupt, agresiv si instabil, romanii si-au pierdut reperele, tihna si echilibrul. Mereu in defensiva, incercand epuizant sa reziste, sa supravietuiasca raului fiecarei zile, si-au ratacit increderea in propriile forte, au uitat sa zambeasca si nu mai stiu sa spere. Impovarati si resemnati, sunt victimele tacute ale unei agresiuni constante.

Iar resemnarea este justificata. Asteptarile le-au fost sistematic inselate si au platit cu ani de chin orice moment de entuziasm. Romanii sunt patiti. Aproape nimeni nu mai indrazneste sa spere pentru ca aproape toti si-au primit constant portia de dezamagire. In haosul politic si economic fara sfarsit, isi cauta rezolvari individuale, convinsi ca statul este principalul lor adversar.

Romanii nu mai cred in Parlament, Guvern, Presedintie sau Justitie. Criza de incredere in institutiile statului, acutizata de coruptia si impostura regimului Basescu, este cel mai mare obstacol in calea progresului Romaniei. Sunt mii de cazuri precum cel al primarului PDL de la Cluj, retinut pentru mita de 100.000 de euro, dar majoritatea scapa nepedepsite.

USL va castiga alegerile din 2012, dar nu va fi suficient. Pentru ca institutiile statului roman sa-si recastige credibilitatea, dupa campania electorala si alegeri, va fi necesar ca justitia, eliberata de orice control politic, sa poata declansa o ampla “campanie penala”.

Toti cei care astazi, incepand cu Traian Basescu, se ascund sub protectia imunitatii sau a propriului partid, trebuie sa raspunda in justitie pentru faptele comise.

Romania se va reabilita cu adevarat pe plan intern si extern, doar dupa ce se vor finaliza cel putin 1000 de procese penale pentru coruptie la nivel inalt.”

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress