Peste un milion de romani au mari dificultati in a-si procura hrana zilnica, iar, in urmatoarele 6 luni, acest numar se va dubla.

Senatorul Dan Voiculescu a declarat astazi, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri, ca actuala criza poate dura mai mult decat a  prognozat, respectiv 3 ani, “si va schimba ireversibil configuratia politica si economica a spatiului euro-atlantic”

Tensiunile economice si financiare incepute in 2008 se acutizeaza si vor produce ample miscari sociale. Pentru prima data dupa 60 de ani, spatiul euro-atlantic traverseaza o criza cvadrupla: economica, politica, ideologica si institutionala. Saracia si neincrederea in institutii incurajeaza violenta si miscarile extremiste. Intr-un asemenea context, Romania, excesiv indatorata, fara productie interna si fara consum, cu o imagine internationala deplorabila, este victima perfecta. Sa renuntam la iluzii: cand intreaga Europa are probleme, nimeni nu va salva Romania. Chiar in acest moment, peste un milion de romani au mari dificultati in a-si procura hrana zilnica, iar, in urmatoarele 6 luni, acest numar se va dubla ca efect al cresterii generalizate a preturilor la alimente, utilitati si combustibili. Daca nu luam masuri urgente, daca nu reducem imediat TVA-ul la alimentele de baza si nu investim minim 10 miliarde de euro in agricultura, sector care reprezinta unicul nostru atu economic, Romania poate ajunge in incetare de plati in maxim doi ani.”

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress