Cu 1.2 miliarde de euro se puteau genera 250.000 de noi locuri de munca

Senatorul Dan Voiculescu prezinta, pe blogul personal, modalitatile in care ar fi putut fi investita suma de 1.2 miliarde de euro, pierduta de Guvernul Romaniei prin nevalorificarea certificatelor de emisii de carbon. Redam integral acest text:

Dan Voiculescu:

„Cu 1.2 miliarde de euro se puteau genera 250.000 de noi locuri de munca.”

„Au taiat salarii si pensii, au impozitat aberant munca, au redus indemnizatiile mamelor, au luat cele mai atroce masuri pe timp de pace din istoria Romaniei.

In schimb, au pierdut, doar in aceste zile, 1.2 miliarde de euro pentru ca nu au fost capabili sa faca demersurile necesare pentru a valorifica certificatele de emisii de carbon.

Ce se putea realiza cu 1.2 miliarde de euro:

  1. se puteau creste cu 15% toate salariile din sectorul bugetar.
  2. se puteau indexa pensiile cu valoarea inflatiei.
  3. se puteau realiza 240 de km de autostrada la o valoare de 5 milioane/km.
  4. se puteau moderniza 100 de spitale sau 500 de scoli.
  5. se puteau acorda 120.000 de credite de 10.000 de euro pentru tinerii intreprinzatori, care ar fi generat minim 250.000 de noi locuri de munca.

Oricare dintre aceste masuri ar fi crescut nivelul de trai, ar fi stimulat consumul, ar fi consolidat increderea in economia interna. Insa regimul Basescu-Boc nu stie sa construiasca, stie doar sa demoleze si sa distruga.

In momentul in care justitia se va elibera de sub control politic, am convingerea ca liderii regimului Basescu-Boc vor raspunde in justitie pentru prejudiciile create economiei nationale.”

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress