Doar in sectorul IMM, Romania a pierdut cel putin 5 miliarde de lei!

Conform unei recente analize a Comisiei Europene, din sectorul IMM din Romania au disparut 500.000 de locuri de munca in perioada 2008-2010. Cauza principala pentru decimarea intreprinderilor mici si mijlocii a constituit-o impozitul forfetar, cea mai nociva masura fiscala din istoria recenta a Romaniei.

Prin disparitia a 500.000 de locuri de munca, bugetul de stat a pierdut direct minim 100 de milioane de lei lunar, adica cel putin 2 miliarde si jumatate de lei in doi ani. Pe langa aceste pierderi directe, se aduga costurile indirecte, asistenta sociala pentru persoanele ramase fara locuri de munca, venituri nerealizate etc., a caror valoare cumulata atinge cel putin inca 2 miliarde si jumatate.

Asadar, doar in sectorul IMM, Romania a pierdut, in nici 2 ani, cel putin 5 miliarde de lei.

Iar, in acest caz, Guvernul nu are scuza incompetentei sau a nestiintei. Inca din 4 martie 2009 avertizam public ca „impozitul forfetar va sufoca intreprinderile mici si mijlocii” si ca „mii de firme care se chinuie sa supravietuiasca vor da faliment amplificand somajul”. Avertismente similare au fost lansate de toti economistii seriosi.

Asadar, Guvernul stia ca impozitul forfetar este o masura nociva si totusi a introdus si mentinut aceast impozit. Rezultatul: o paguba financiara de cel putin 5 miliarde de lei, sute de mii de drame personale imposibil de cuantificat si decimarea clasei de mijloc din Romania.

Pentru aceste drame, pentru aceste pagube financiare uriase, regimul Basescu-Boc va trebui sa raspunda in justitie. Reamintesc ca in Codul Penal al Romaniei, la art. 165, este prevazuta infractiunea de subminare a economiei nationale.

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress