Reorganizarea administrativ-teritoriala este o fantezie ridicola

Orice reorganizare instant ar genera instabilitate, o uriasa nemultumire in randul populatiei, haos in economie si administratie.

Reorganizarea administrativ-teritoriala propusa de Traian Basescu este o fantezie ridicola. Domnul Basescu n-are niciun studiu de impact, nicio simulare, nicio evaluare. Actioneaza dupa ureche, nu dupa analize elaborate. Vorbeste, nu gandeste.

O reorganizare administrativ-teritoriala peste noapte, impusa eventual prin asumarea raspunderii guvernului, este o prostie atat de mare, incat nici liderii locali ai PDL, altfel indulgenti cu prostia de la centru, nu o pot accepta.

Orice reorganizare instant ar genera instabilitate, o uriasa nemultumire in randul populatiei, haos in economie si administratie. Demersul presedintelui este doar inca un puseu demagogic, care se plaseaza undeva intre “reformarea statului” si “jos mogulii”.

In opinia mea, o reforma administrativ-teritoriala serioasa ar trebui sa indeplineasca 3 conditii esentiale:

1. Sa fie precedata de o dezbatere publica de minim 6 luni;

2. Sa se bazeze pe un acord de principiu agreat de toate fortele politice si civice relevante, inclusiv institutii precum Academia Romana si Patriarhia.

3. Sa fie aprobata printr-un referendum national.

Orice dezbatere in afara acestor conditii minimale este neserioasa si ar trebui ignorata.

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress