Daca vor respinge Legea privind TVA de 5% pentru alimente, deputatii PDL vor condamna la infometare peste 1 milion de romani

Senatorul Dan Voiculescu s-a intalnit la Palatul Parlamentului, in data de 13 aprilie 2011, cu liderii patronatelor si sindicatelor din industra painii, laptelui, fructelor si legumelor, in cadrul Conferintei “Pespectivele Industriei Alimentare Romanesti”.

Participantii la acest eveniment si-au manifestat ingrijorarea pentru cresterea accelerata a pretului la produsele alimentare si au propus solutii concrete pentru sustinerea producatorilor autohtoni, pentru reducerea evaziunii fiscale in domeniul alimentar, evaluata la 6 miliarde de euro, precum si pentru intarirea disciplinei contractuale.

La final, Dan Voiculescu a declarat: “Am initiat aceste intalniri pentru ca industria alimentara romaneasca are nevoie de sprijin concret si urgent. Daca nu sustinem producatori autohtoni, Romania va fi decimata de criza alimentara mondiala. Romanii sunt extrem de afectati de valul de scumpiri la produsele alimentare. In decurs de un an, pretul real al cartofului a crescut cu aproape 100%. Cresteri alarmante se inregistreaza si la fructe, legume sau zahar. Sunt necesare masuri legislative si administrative imediate. Iar daca regimul Basescu-Boc nu stie decat sa inchida, sa falimenteze si sa distruga, cineva trebuie sa si construiasca. Impreuna cu partenerii din industria alimentara avem solutii pentru scaderea preturilor la alimente si pentru sustinerea producatorilor romani. Iar prima masura este chiar reducerea TVA la alimentele de baza pe intreg lantul de produs. Legea se afla in Camera Deputatilor, iar deputatii PDL au o imensa responsabilitate. Daca vor respinge aceasta lege, vor condamna la infometare peste 1 milion de romani. Pe langa reducerea TVA, am identificat si alte masuri extrem de necesare, care vor diminua semnificativ evaziunea fiscala si vor intari disciplina contractuala. Repet, exista solutii, iar daca acest Guvern refuza sa le aplice, distruge deliberat industria alimentara romaneasca.

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress