Reducerea TVA este imperativă!

Cresterea pretului la alimente a devenit o acuta amenintare la siguranta nationala.

Reducerea TVA redus la alimentele de baz? este imperativ?!

În Romania, cresterea pretului la alimente a devenit o acuta amenintare la siguranta nationala. In conditiile in care veniturile populatiei au scazut constant in ultimii doi ani, ca efect al inflatiei, cresterii TVA la 24% si reducerilor salariale din sistemul bugetar, procurarea hranei reprezinta un obiectiv tot mai greu de indeplinit pentru peste 80% dintre romani.

Folosind standardele europene, 18 milioane de romani se zbat la limita saraciei.

Daca s-ar fi aplicat un regim fiscal special pentru alimentele de baz? ?i dac? resursele agricole nationale ar fi fost eficient exploatate, cetatenii romani nu ar fi fost vulnerabili la aceasta criza alimentara planetara.

Un cetatean european care are un venit lunar de 2000 de euro isi poate permite sa plateasca un euro pentru un kilogram de cartofi. Insa o asistenta medicala din Romania, care castiga net putin peste 100 de euro lunar, este condamnata la infometare.

In anul 2006 am depus in Parlament primul proiect de reducere a TVA pentru alimentele de baz?. De 5 ani explic diferitelor Guverne care au condus Romania ca o asemenea masura ar asigura atat mentinerea unor preturi rezonabile pentru alimente, cat si reducerea economiei subterane.

In acest moment, se estimeaz? ca peste 50% din piata alimentelor de baz? este nefiscalizat?. La pâine, cifra este inca mai mare, ajunge la 70%.  Daca am atrage aceasta piata subterana in zona fiscalizat?, veniturile in PIB ar putea creste cu aproximativ 1 miliard de euro.

Reducerea TVA la alimentele de baz? ar putea constitui o prim? etap? în procesul relansarii economice a Romaniei.”

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress