Alianta PSD-PNL-PC ar fi trebuit realizata ieri

Interviu acordat Agentiei Nationale de Presa AGERPRES

AGERPRES: Domnule Voiculescu, luna trecuta, cu ocazia dezbaterii motiunilor de cenzura, ati declarat ca „Opozitia trebuie sa propuna romanilor un proiect care sa contina solutii economice concrete si un nou contract social” si ati sustinut explicit formarea unei Aliante PSD-PNL-PC inregistrata la tribunal pana la 31 ianuarie 2011. Suntem in 4 ianuarie, aveti ceva semne referitoare la realizarea unui asemenea proiect?

Dan Voiculescu: Semne sunt. Am observat ca, in ultima perioada, atat liderii PSD cat si cei ai PNL au declarat ca sustin unificarea Opozitiei. Si este firesc sa fie asa pentru ca numai uniti putem oferi romanilor o alternativa credibila la regimul Basescu-Boc. Insa este nevoie de mai mult decat semne, declaratii sau intentii generos exprimate. Este nevoie de fapte.

AGERPRES: Ce fel de fapte? Care sunt faptele de care depinde unitatea Opozitiei?

Dan Voiculescu: O alianta politica in trei, PSD, PNL, PC, pe termen lung, 5-10 ani, care sa acopere mai multe cicluri electorale si care sa garanteze stabilitate politica, eficienta economica si dreptate sociala.

AGERPRES: De ce in trei? Se pare ca, in ultima vreme, relatiile dintre PNL si PC sunt tot mai apropiate.

Dan Voiculescu: Partidul Conservator are relatii corecte, de colaborare si cu PSD si cu PNL. Repet, avem nevoie de toate resursele Opozitiei pentru a schimba acest regim. Avem nevoie de incredere in interiorul Opozitiei. Trebuie sa depasim orice forma de rivalitate. O alianta politica solida intre PSD, PNL si PC ar fi garantia ca toti mergem in aceeasi directie. Am convingerea ca acest proiect se poate realiza.

AGERPRES: Un proiect foarte ambitios, insa Romania are o experienta nefericita cu mariajele politice. Toate s-au terminat cu divorturi rasunatoare. Alianta DA, Alianta PSD-PDL. Dincolo de intentiile dumneavoastra, de ce ar fi aceasta alianta mai buna decat celelalte?

Dan Voiculescu: Va dau doar doua motive.
1. Pentru ca ar fi o alianta fara Basescu si fara PDL, deci fara scandal! 2. Pentru ca, asa cum o gandesc eu, ar fi o alianta cu reguli clare si obiective politice, economice si sociale concrete. Mizele majore ale unei asemenea aliante vor fi sustinerea productiei si consumului intern, stimularea inteligenta a investitiilor strategice, revenirea la nivelul salarial din iunie 2010, asigurarea unui nivel decent de protectie sociala.

AGERPRES: Si acestea sunt, pana la urma, tot declaratii de bune intentii. Cum le veti transforma in fapte?

Dan Voiculescu: Un singur exemplu. Eu voi sustine depolitizarea completa a administratiei. In afara de ministri, nimeni din aparatul bugetar nu trebuie sa mai fie inregimentat politic. Daca vom avea functionari competenti, eliberati de presiuni politice, statul roman in ansamblu va incepe sa functioneze. Garda Financiara va controla corect pe toata lumea, returnarile de TVA se vor acorda la termen si nu pe simpatii etc. Dar, repet, inainte de toate, este nevoie de realizarea unitatii Opozitiei pana la 31 ianuarie 2011.

AGERPRES: De ce pana la 31 ianuarie 2011?

Dan Voiculescu: Pentru ca nu mai este timp. Romanii care isi pierd serviciile, carora le-au fost reduse salariile, care dau faliment pentru ca statul nu le returneaza banii la timp, mamele si copiii carora statul le refuza indemnizatiile si pensionarii carora li se reduc pensiile nu mai au timp. Poate ca parlamentarii, politicienii, chiar si cei din Opozitie, mai au timp, se mai descurca. insa romanii nu mai rezista, sufera de foame si de frig. Ca sa fiu cinstit, 31 ianuarie 2011 mi se pare un termen cam lung. .

Copyright © 2011 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress