Reducerea termenului de acordare a indemnizatiei este discriminatorie

Interpelare parlamentara adresata premierului Emil Boc de catre senatorul Dan Voiculescu, depusa la Senat in data de 7 decembrie 2010.

“Domnule Prim-Ministru,

`              La finalul sedintei de Guvern din data de 6 decembrie 2010 ati anuntat ca „pentru copiii care se vor na?te în 2011, valoarea indemniza?iei va fi aceea?i ca ?i acum, dar durata va fi de un an”. Aceasta decizie instituie o discriminare flagranta intre copiii care se nasc in decursul anului 2010 si cei care se vor naste incepand cu 1 ianuarie 2011.

Domnule Prim-ministru, atat mamele care vor naste pe 31 decembrie 2010, cat si cele care vor naste pe 1 ianuarie 2011, au aceleasi drepturi si au decis sa aduca pe lume un copil bazandu-se, la momentul conceperii copilului, pe acelasi cadru legal. Prin decizia anuntata discriminati aceste mame si copiii lor.

Dupa cum stiti, conform Codului civil, copilul conceput devine subiect de drept inca inainte de nastere – „Copilul conceput se considera ca exista.” Astfel, atat copilul care se naste la 31 decembrie 2010, cat si copilul care se naste la 1 ianuarie 2011, precum si copiii care se vor naste pana in lunile august-septembrie 2011 erau deja conceputi la momentul anuntul dumneavoastra. Acesti copii au drepturi egale. Constitutia le garanteaza aceasta egalitate, iar dumneavoastra nu aveti dreptul sa le impuneti un tratament discriminatoriu. In consecinta, o masura privind o eventuala reducere a termenului de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se poate aplica decat copiilor care vor fi conceputi dupa 1 ianuarie 2011.

Asadar,  domnule prim-ministru, va solicit sa reevaluati decizia privind reducerea termenului de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului si sa o puneti in acord cu prevederile Constitutiei si ale Codului Civil.

Totodata, va solicit sa ne transmiteti care este nivelul economiei bugetare pentru anul 2011, realizata prin aplicarea deciziei de reducere a concediului maternal platit de la 24 de luni la 12 luni.

Solicit r?spuns scris.                                                                                     Dan Voiculescu”

Copyright © 2010 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress