Arieratele au devenit o forma de sabotaj macro-economic

Statul roman datoreaza aproximativ 2 miliarde de euro firmelor private. In mod evident, o asemenea datorie creeaza un acut blocaj economic, reduce la zero increderea in eficienta si responsabilitate institutiilor publice si descurajeaza disciplina la plata. Astfel, statul roman penalizeaza agentii economici corecti, care isi achita la termen obligatiile financiare, si legitimeaza, prin propriul exemplu, economia subterana. Prin durata si volum, arieratele au devenit o forma de sabotaj macro-economic.

In aceste conditii, consider ca se impune o reactie civica si politica solidara pentru a determina Guvernul si institutiile publice din subordine sa-si respecte la timp obligatiile de plata.

In acest sens, propun tuturor firmelor din Romania, fata de care statul a acumulat intarzieri la plata mai mari de 30 de zile, sa trimta la cabinetul meu (Tel: 021.460.20.68, Fax: 021.460.05.76, E-mail: [email protected]), pana la data de 15 noiembrie 2010, o prezentare a sumelor pe care le au de primit de la statul roman si durata acestor restante.

Totodata, in calitate de vicepresedinte al Senatului, responsabil pentru relatia cu sindicatele si patronatele, voi sesiza oficial pe Presedintele Romaniei, Primul Ministru si Ministrul Finantelor Publice, in legatura cu necesitatea achitarii urgente a datoriilor statului catre agentii economici privati, solicitandu-le un angajament ferm de plata. In ipoteza in care institutiile publice sesizate nu vor raspunde pozitiv acestor solicitari, vom continua demersurile cu o actiune comuna in justitie.

De buna voie sau obligat, statul roman trebuie sa inceapa sa-si plateasca datoriile.

Copyright © 2010 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress