Titlurile de stat o solutie eficienta si echitabila

In atentia presedintelui Romaniei, Traian Basescu,

Domnule presedinte,

V-am propus saptamana trecuta – direct, pentru a-l scuti pe premierul Boc de un drum lamuritor la Cotroceni – o solutie eficienta si echitabila pentru a compensa reducerea salariala de 25% aplicata persoanelor care lucreaza in sistemul bugetar. Bugetarii suporta in acest moment efectele crizei in mod disproportionat, deoarece taierilor salariale li se adauga efectele cresterii TVA si valurile succesive de concedieri din acest sector.

Solutia pe care eu v-am propus-o poate fi rezumata asa:

Incepand cu luna iulie, sa se acorde bugetarilor titluri de stat. Fiecare salariat va primi titluri cu o valoare proportionala cu reducerea suferita, avand posibilitatea fie de a pastra si a rascumpara la termen aceste titluri, fie de a le vinde pe piata secundara care se va crea. Randamentul acestor titluri va fi cel putin egal cu rata inflatiei. Maturitatea: intre 3 si 5 ani. Tranzactionarea titlurilor va fi strict reglementata pentru a se evita orice abuz.

Aceasta solutie acopera perioada estimata a crizei economice, oferind statului un interval de 3-5 ani in care sa opereze o reforma reala, temeinica a sistemului bugetar, fara a afecta veniturile romanilor. Aceasta solutie este eficienta, pentru ca asigura o mentinere a cererii de consum, element determinant in viziunea mea pentru procesul de relansare economica. Aceasta solutie asigura echitatea, pentru ca ridica povara cvasi-exclusiva a crizei de pe umerii bugetarilor.

Sper, domnule presedinte, ca veti avea de aceasta data minima responsabilitate de a raspunde propunerii mele. Pentru ca exista lucruri aflate deasupra oricarei rivalitati politice. Iar banii necesari romanilor pentru un trai decent reprezinta unul din aceste lucruri pentru care eu consider moral sa ma lupt.

Refuzul de a dialoga cu societatea, lipsa totala si agresiva de interes pentru problemele de zi cu zi ale romanilor, incalcarea constanta a prerogativelor presedintelui prin impunerea de masuri anti-sociale Guvernului – toate aceste lucruri nu fac, domnule Basescu, decat sa mareasca numarul celor care considera ca suspendarea dvs. reprezinta singura solutie pentru salvarea Romaniei.

Dan Voiculescu
14 iulie 2010

Copyright © 2010 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress