Prima casa, o imensa farsa guvernamentala

Am depus o interpelare la adresa premierului Emil Boc referitor la situatia aplicarii programului „Prima casa”. Acest demers a fost determinat de primirea a numeroase sesizari din partea persoanelor care risca sa piarda avansul platit la incheierea precontractelor, fiind permanent amanati, in principal de catre Fondul de Garantare a Creditelor.

Considerand ca fiecare zi de intarziere poate transforma Programul „Prima casa” intr-o imensa farsa, orchestrata de insusi Guvernul Romaniei, soolicit primului ministru urmatoarele informatii:
1.Numarul celor care au primit deja finantarea pentru achizitionarea unui imobil prin Programul „Prima casa” pana la data de 1.09.2009.
2.Perioada de timp medie in care Fondul de Garantare a Creditelor confirma dosarele clientilor trimise de bancile inscrise in Program.
3.Modalitatea prin care statul isi va asuma culpa si va despagubi pe clientii care in urma intarzierilor inregistrate la Fondul de Garantare a Creditelor, si-au pierdut avansul platit la semnarea precontractului.
4.Solutiile pe care le propuneti pentru a remedia disfunctionalitatile grave ale acestui Program.

Premierul Emil Boc are obligatia legala de a furniza aceste informatii in maxim 2 saptamani.

Dan Voiculescu, vicepresedinte al Senatului

Copyright © 2009 Dan Voiculescu · Toate drepturile rezevate! · Design All-News
Foloseste WordPress